Over mij

Persoonlijk

Mijn naam is Marjan van der Burg-Los. Ik ben geboren in 1960, als tweede in een gezin met zes kinderen. Na mijn VWO-tijd in Rotterdam heb ik theologie gestudeerd in Utrecht, daarna ben ik predikant geworden, eerst in de Nederlands Hervormde Kerk, later in de Protestantse Kerk in Nederland. Ik ben gehuwd met Diederik van der Burg, eigenaar van Adburdias en Spiegel Certificering.

Ik heb een dochter, een zoon, twee kleindochters en een kleinzoon en verder een zeer uitgebreide familie.

STUDIE

Ik heb aan de Universiteit van Utrecht theologie gestudeerd. Voor mijn kerkelijk examen schreef ik een scriptie over de ‘Natuur en Genade’ bij Barth en Brünner. Hoofdvak van mijn doctoraalstudie was ethiek, met als bijvakken politicologie (VU, Amsterdam) en Nieuwe Testament.

Kerkelijke loopbaan

Op 24 september 1989 ben ik als predikant bevestigd in mijn eerste gemeente, de Hervormde Gemeente Biezelinge-Eversdijk, in de Mozeskerk. De bevestiging werd gedaan door ds. Jan de Geus, bij wie ik in indertijd mijn leervicariaat gedaan heb in de Johanneskerk in Utrecht-Noord. Ik bleef daar tot 30 april 1994.

 

Op 14 mei 1994 deed ik intrede in de Hervormde Gemeente Mijdrecht, in de Janskerk. Ds. André Drost, de consulent van de gemeente, deed de verbintenis. Het afscheid was op 2 februari 2007.

Mijn laatste gemeente was de Hervormde Wijkgemeente Pauluskerk in Baarn. Ik ben aan deze gemeente verbonden op 19 februari 2007, door ds. Wim Schaap, die toen mijn directe collega was. Het afscheid was op 1 december 2020, samen met cantor-organist Richard Vos.

Sindsdien ben ik ambulant predikant. Als zodanig heb ik gewerkt in het Witte Kerkje van Holysloot en de Witte kerk te Nieuw Vennep. Sinds 1 april 2022 werk ik in de Oosterlichtkerk in De Bilt en sinds 1 oktober 2022 ook in de Emmauskerk in Amersfoort.