Kerstmusical

‘Ongelofelijk, ongehoord, onvoorstelbaar.’ Het verhaal van de Vierde Wijze (naar het gelijknamige boek van Henry van Dyke (1896) opnieuw verteld. Wij (Richard Vos en Marjan Los)hebben er een kinderkerstmusical van gemaakt die niet zo heel veel voorbereiding vraagt.

Voor de musical is een kinderkoor nodig dat, als in een Middeleeuws toneelspel, zingend becommentarieerd wat er op toneel gebeurt. De liederen die het kinderkoor zingt zijn bijna allemaal bekende kerstliederen; het hangt van de koorleider en de ervaringen van het kinderkoor af of er meerstemmig gezongen wordt. Er zijn ook een paar zangstukjes die regelmatig terugkomen, en ook makkelijk in te studeren zijn. Wij hebben eerst een paar keer alleen met het kinderkoor gerepeteerd en daarna samen met de toneelspelers. Die waren daarvoor wel al vooraf geïnstrueerd en hadden hun tekst thuis al uit hun hoofd geleerd.

Het aantrekkelijke van deze musical is dat niet alleen het Kinderkoor zingt, maar ook de aanwezige gemeenteleden/bezoekers, zodat zij meer bij het spel betrokken worden.

Het is de bedoeling dat het Kerstspel ingebed wordt in een traditioneel kinderkersteest. Er is een voorstel voor een orde van dienst voor een dergelijk viering bijgevoegd.

U kunt de musical via de ‘stuur een e-mail’ knop bestellen.

Meer informatie

Kosten

Kerstmusical, met uitleg, aanwijzingen en bladmuziek € 25,00